Stage Houtwerk

Houtwerk is een interieur bouwer in het hogere segment van de markt en maakt op maat gemaakte meubels. In het 2e jaar zijn er 2 stage periodes. de eerste periode van 30 augustus 2021 tot 12 november 2021 en heb bij dit bedrijf stage gelopen. Hieronder staan een aantal projecten waarbij ik heb meegewerkt.

Eiken wandrek met niskasten
Voor een klant moest er een eiken rek gemaakt worden om de trap weg te werken. Hierbij heb ik de kasten geassembleerd en het massieve hout machineren voor het wandrek. kasten zijn van eiken gefineerde MDF platen. 

Foto_11

Afbeelding 1 van 8

Badkuip
Bij een badkamer had ik geholpen met het plaatsen van een bad. Het bad bestond uit meerdere lagen geperst schuim dat later met microbeton gesmeerd. De lagen zijn op elkaar gezet en in de 5 assige CNC gefreesd.

Foto_15

Afbeelding 1 van 8

Massief eiken hekwerk
Bij een bestaande bedstee van een oude klant vielen de kinderen uit het bed en daarvoor kreeg ik de opdracht om een hekje uit te werken. Het hek is gemaakt van massief eiken en is verwijderbaar van het bed. aan de onderkant zitten 2 vorken die met vilt over de rand van het bed schuift.

Foto_40

Afbeelding 1 van 7

Opslag kast massief hout
In de houtstek was er een hoek voor het massieve hout. Dit lag allemaal door elkaar en op een hoop waar steeds door gezocht moest worden. Ik heb hier een opslag kast gemaakt zodat het hout netjes opgeslagen en gesorteerd kon worden. De kast is gemaakt van oude dekplaten die anders werden weggegooid.

Foto_26

Afbeelding 1 van 7

Massief noten handvatten
Bij een woning werden taatsdeuren geplaatst en daarvoor moesten handvatten gemaakt worden. De uitdaging die ik kreeg was om twee kopie├źn te maken van een bestaande. Deze waren later in de deuren geplaatst en afgewerkt.

1_Foto_47

Afbeelding 1 van 6